Lawrence Argent :: Solaris

Solaris Project

_MG_9962_1613-3-2.jpg
_MG_9962_1613-3-2.jpg
_MG_9941_1593-3_1.jpg
_MG_9812_1467.jpg
20100820-_MG_8532_0781_1.jpg
20100908-_MG_9150_1022_1.jpg
20100918-_MG_9187_1056_1.jpg
20100918-_MG_9215_1081_1.jpg
20100918-_MG_9236_1102.jpg
Solaris_Water_Tree-9294_LRCropped_-_Copy.jpg
_MG_9128_1000.jpg
_MG_9142_1014_1.jpg
_MG_9154_1026_1.jpg
_MG_9160_1030_-_Copy.jpg
_MG_9267_1133-3.jpg
_MG_9809_1464-5.jpg
_MG_9818_1473-3.jpg
_MG_9825_1480-2-3_1.jpg
_MG_9846_1501-3.jpg
_MG_9851_1506-3.jpg
_MG_9872_1527-3_1.jpg
_MG_9906_1561-3_1.jpg
_MG_9940_1592-3.jpg
_MG_9945_1597-3.jpg
_MG_9947_1598-3_1.jpg
_MG_9954_1605-3.jpg

"Solaris Project"

Water Tree - Size: 22ft x 27ft x 27ft  /  Material: Composite Material, Black Granite and Computer Controlled LED’s  /  Location: Vail, Colorado

Completed:2007

For this project I was brought on as the artist selected as lead designer (Creative Director) for collaboration mirth EDAW. Landscape Architects then Davis Partnership Architects. Three sculptural elements are incorporated into the designed landscape which needed to be observant to the following seasonal considerations:

  • Summer — water feature, open areas for possible markets, open areas for summer concerts, seating and contemplation
  • Winter — ice rink, ice access, skate hire, seating and contemplation

The Plaza needed to function as an entryway, a place for seasonal programming, and as a meeting place and sanctuary for its own unique experience. Given these parameters it was an exciting task to attempt to deliver a design that would complement the above providing a truly enlightening experience grounded with the pragmatic insights necessary for successful integration with the development and the town of Vail.